V osnovi je celjska tržnica klasična tržnica, ki nudi prostor za prodajo izdelkov, vendar je tudi še marsikaj drugega. Poleg možnosti nakupa in prodaje izdelkov nudi tudi pester nabor različnih dogodkov in prireditev, od kulinaričnih, izobraževalnih do plesnih in zabavnih.

Odprte kuhne v soboto ne bo

03.10.2019
Zaradi slabe vremenske napovedi žal še zadnja Odprta kuhna letos v Celju odpade.

Na tržnici najdete edino vegansko restavracijo v Celju

01.10.2019
V Loving hutu na celjski tržnici pripravljajo okusne, sveže in raznovrstne jedi iz organsko pridelane zelenjave, ki jo odkupujejo od lokalnih pridelovalcev. Skuhajo vam vse vrste rižot, testenin, burgerjev, vegbabov, jufk in še mnogo drugega.

Na tržnici prva tajska restavracija v Celju

09.09.2019
Okusno, zdravo in vedno sveže pripravljeno tajsko hrano vam postrežejo na celjski tržnici, lahko pa jo odnesete tudi s sabo domov.

Odprta kuhna 31. avgusta

28.08.2019
Poletnih počitnic bo skoraj konec in čas je za novo druženje na celjski Mestni tržnici in v Savinovi ulici. Poleg priljubljenih krožnikov boste lahko obiskovalci poskusili še kakšno sezonsko novost, nekaj ponudnikov se bo namreč v Celju predstavilo čisto prvič.

Uhatova kavarnica

26.08.2019
Druženje na tržnici ima svoj čar. To vesta tudi sestri Tamara in Klavdija Vrečer, ki sta avgusta odprli kavarnico na tržnici.

Odprta kuhna jutri odpade

17.05.2019
Za vse, ki ste se že veselili jutrišnje druge Odprte kuhne v Celju, imamo žalostno novico - zaradi slabe vremenske napovedi žal odpade. Se vidimo 31. avgusta.

Druga Odprta kuhna to soboto v Celju

16.05.2019
Za soboto, 18. maja, smo pregnali vse oblake, tako da vabljeni v našo družbo na drugo letošnjo Odprto kuhno v Celju. Druženje in vrhunska kulinarika se bosta pri naši tržnici odvijala med 10. in 20. uro. Vabljeni!

Sobote na tržnici tudi za lačne

26.04.2019
Ob sobotah dopoldne boste na naši tržnici prišli na svoj račun tudi vsi, ki bi radi dali kaj v usta, še preden bo kosilo. Sveže pripravljene pečenice, skutine štruklje in ajdove krape vam bodo pripravili kuharji iz gostilne Pri kozolcu, čevapčiče pa Mesnine Fram. Torej, ko boste napolnili svojo košaro z domačimi dobrotami, preverite, kaj vam prodajajo ponudniki, že na tržnici.

To soboto otvoritev 5. sezone Odprte kuhne v Celju

27.03.2019
V soboto, 30. marca, bomo otvorili peto sezono kulinaričnih sobot, ki na celjsko tržnico tradicionalno privabljajo številne gurmane iz knežjega mesta in okolice. Med 10. in 20. uro se boste lahko prepustili mamljivim vonjem s stojnic na Mestni tržnici Celje ter Savinovi ulici, s katerih vas bodo vabile tradicionalne slovenske dobrote, mednarodne uspešnice, zvezde poulične hrane ter mnoge osvežilne pijače.

Novo na tržnici - Telečji kaneleoni

28.02.2019
Poleg kakovostne izbire slovenskih mesnih izdelkov, sirov, medu, piškotov, zelenjave in drugih izdelkov boste na naši tržnici našli tudi vse več jedi za razvajanje brbončic. Ena takih zadnjih novosti so domači telečji kaneleoni in telečji grofovski polpeti.

Termini Odprte kuhne v Celju v letu 2019

04.02.2019
S toplejšimi dnevi se v Celje vrača tudi kulinarična karavana Odprta kuhna. Da si boste lahko pravočasno rezervirali sončne sobote za odkrivanje novih okusov, objavljamo letošnje termine Odprte kuhne na celjski tržnici.

Tudi vam teknejo štruklji?

19.11.2018
Štruklji so ena najbolj značilnih in razširjenih jedi v Sloveniji. Posebnost skutinih štrukljev gostilne Pri kozolcu pa je v tem, da je njihova pridelava v celoti skladna z veljavnimi prepisi za ekološko kmetovanje, kar potrjujejo s certifikatom BIO.

Odprta kuhna v Celju spet v soboto, 15. septembra

13.09.2018
Na Mestni tržnici Celje in na Savinovi ulici bo jutri ponovno čas za kulinarično razvajanje. V goste po poletnem predahu namreč prihaja Odprta kuhna, najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas. Na kulinarične dobrote najboljših kuharjev po dostopnih cenah ste vabljeni med 10. in 20. uro.

Sveži domači piščanci

13.06.2018
Kakšno meso vam ustreza – bolj mehko ali kompaktno? Če je bolj kompaktno, je to verjetno znak, da je domače pridelave. In takšno je meso piščancev s KMETIJE STRAŠEK iz Podturna v Podplatu. Preprosto zato, ker so njihovi piščanci vzrejeni v prijaznem okolju, v neokrnjeni naravi ter krmljeni z žiti, ki niso gensko spremenjena. Lastnik Peter Strašek skrbi, da imajo veliko naravne svetlobe in zraka ter da se mirne volje gibljejo po ogromnem prostoru.

Domače diši drugače

13.06.2018
Ali ste vedeli, da bučno olje znižuje slab holesterol in previsok krvni tlak? Pospešuje tudi rast las, lajša prebavne motnje in pomaga pri boljšem spancu. Kakovostno bučno olje, pa tudi domače salame, ocvirke, ocvirkov namaz s česnom in pražena bučna semena, ponuja KMETIJA CIMERMAN iz Markovcev.

Uspešen skok v četrto sezono Odprte kuhne v Celju

09.04.2018
Celje so v soboto preplavile čudovite dišave najboljših kuharjev, ki so privabili na celjsko tržnico nepregledno množico prehranskih avanturistov. Otvoritev že četrte sezone Odprte kuhne v Celju je ob lepem vremenu in sproščenem druženje več kot uspela. Vseh okusov in prijetnih vonjav ne moremo prenesti, smo pa zato ujeli v fotografski objektih nekaj utrinkov.

Spoznajte ekološke mesne izdelke iz same teletine

29.03.2018
Če ste ljubitelji mesa in bi si radi privoščili res kakovostno teletino, potem je pravi samo en naslov – Kmetija Jenšterle. Ekološka kmetija Jenšterle iz Šentjurja je družinska kmetija, ki se ukvarja z rejo govedi mesnih pasem. Živali vzrejajo na način, ki je prijazen tako živalim kot naravi - brez stresa, brez uporabe antibiotikov, hormonov in umetnih krmil. Njihovo govedo je večji del leta zunaj, na paši, krmijo pa ga samo s travo, ki jo spomladi in poleti pokosijo na travnikih ob vznožju kozjanskega hriba Rifnik, kjer se nahajajo.

Odprta kuhna se vrača v Celje 7. aprila 2018

29.03.2018
Nova sezona sobotnih druženj na Odprti kuhni se bo začela v soboto, 7. aprila. Zaradi slabe vremenske napovedi je Odprta kuhna s te soboto, 31. marca, prestavljena na naslednjo soboto, 7. aprila. Mestna tržnica Celje in Savinova ulica bosta tako spet zadišali po odličnih jedeh z vseh koncev sveta.

Po naravno smrečico in mah na tržnico!

20.12.2017
Še nekaj dni nas loči do največjega družinskega praznika, do božiča. Če še niste nabavili smrečice ali jelke, je zdaj nastopil zadnji čas za to. Pri nas na celjski tržnici vam ponujajo naravne smrečice različnih velikosti Andrej iz Dramelj, Slavko z Grobelnega in Boris iz Zreč. Gotovo boste našli kaj za svoj dom.

Kuharski mojster Karim vsako soboto na celjski tržnici

24.11.2017
Kdo ne pozna vrhunskega kuharja Karima Merdjadija? Širni Sloveniji je postal znan kot sodnik v oddaji MasterChef, srečali pa ste ga lahko tudi na kateri izmed Odprtih kuhn v Celju. in sedaj nas je počastil s svojim obiskom v Celju - vsako soboto v novembru in decembru bo prisoten na Mestni tržnici Celje, kjer bo obiskovalcem ponujal dobrote pod svojo priznano blagovno znamko. Vabljeni! Morda vam prišepne kako posebno kuharsko skrivnosti😊

Foto utrinki z zadnje letošnje Odprte kuhne

09.10.2017
Čudovito vreme in izbrana hrana sta v soboto ponovno privabila na celjsko tržnico na tisoče obiskovalcev. Tokrat je bila izbira slovenskih in mednarodnih jedi, ki so jih pripravljali kuharski mojstri v živo, še bolj pestra in raznolika. Utrinke s tržnice sveže pripravljenih dobrot v Celju si lahko ogledate v fotogaleriji.

V soboto, 7. oktobra, se vrača v Celje Odprta kuhna

05.10.2017
Še zadnjič v tej sezoni prihaja na celjsko tržnico ODPRTA KUHNA! Izvrstnim okusom in prijetni družbi se boste lahko predali od 10. do 20. ure. Pridite in izkoristite lepo jesensko soboto tudi za uživanje na svežem zraku!

Pri Založnikovih predelujejo meso na klasičen način

04.09.2017
Marjan Založnik že od leta 1990 odkupuje meso od lokalnih rejcev in ga na klasičen, star način predeluje v številne mesne dobrote. Njegova Mesarija Založnik s sedežem na Cesti v Laško v Celju je znana po pestri ponudbi poltrajnih in trajnih mesnih izdelkov ter svežem mesu, a še najbolj jo odlikuje tradicionalen način predelave s soljo, česnom ali poprom, brez raznih dodatkov.

Domači mesni izdelki Mesnine Fram

23.06.2017
Mesnica Fram je že od leta 2004 priljubljena točka na celjski tržnici med vsemi ljubitelji mesa in tradicionalnih mesnih izdelkov. Tradicijo predelave mesa so pri Gselmanovih začeli vzpostavljati že konec 80. let in ves ta čas do danes so s predanim delom, vztrajnostjo in kakovostjo poskrbeli, da se je njihov dober glas razširil daleč naokoli. Gselmanovi dobro vedo, kateri kmet ima najboljše govedo ali svinjino.

Kmetija Brdnik - Ko omamno zadiši po domačem kruhu in pecivu

23.06.2017
Diši. Ob petkih in sobotah na tržnici še posebej lepo zadiši. Po domačem kruhu in domačem pecivu. Takrat je na obisku Janko Rotovnik z domačimi dobrotami Kmetije Brdnik.