V osnovi je celjska tržnica klasična tržnica, ki nudi prostor za prodajo izdelkov, vendar je tudi še marsikaj drugega. Poleg možnosti nakupa in prodaje izdelkov nudi tudi pester nabor različnih dogodkov in prireditev, od kulinaričnih, izobraževalnih do plesnih in zabavnih.
Kozolec_telecji_kaneleon_Large.jpg

Novo na tržnici - Telečji kaneleoni

28.02.2019
Poleg kakovostne izbire slovenskih mesnih izdelkov, sirov, medu, piškotov, zelenjave in drugih izdelkov boste na naši tržnici našli tudi vse več jedi za razvajanje brbončic. Ena takih zadnjih novosti so domači telečji kaneleoni in telečji grofovski polpeti.
Odprta_kuhna_7._10._17_Celje_web_94.jpg

Termini Odprte kuhne v Celju v letu 2019

04.02.2019
S toplejšimi dnevi se v Celje vrača tudi kulinarična karavana Odprta kuhna. Da si boste lahko pravočasno rezervirali sončne sobote za odkrivanje novih okusov, objavljamo letošnje termine Odprte kuhne na celjski tržnici.
PEHTA_foto_1_GLAVNA_Large.jpg

Novo na tržnici: PEHTA TEHTA

20.11.2018
Pehta tehta je nova prodajalna na celjski tržnici, ki ponuja lokalne dobrote: domače piškote, sveže praženo kavo in nepozabne čaje. Drugačnost izkazuje s steklenimi dozami, kjer so shranjene dobrine v razsutem stanju (refuza).
struklji_ajdovi_krapi_Large.jpeg

Tudi vam teknejo štruklji?

19.11.2018
Štruklji so ena najbolj značilnih in razširjenih jedi v Sloveniji. Posebnost skutinih štrukljev gostilne Pri kozolcu pa je v tem, da je njihova pridelava v celoti skladna z veljavnimi prepisi za ekološko kmetovanje, kar potrjujejo s certifikatom BIO.
D4S_4311.JPG

Odprta kuhna v Celju spet v soboto, 15. septembra

13.09.2018
Na Mestni tržnici Celje in na Savinovi ulici bo jutri ponovno čas za kulinarično razvajanje. V goste po poletnem predahu namreč prihaja Odprta kuhna, najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas. Na kulinarične dobrote najboljših kuharjev po dostopnih cenah ste vabljeni med 10. in 20. uro.
Nov_lokal_trznica_2_Large.jpg

Kotiček za počitek in klepet

13.06.2018
Da med nakupi na naši tržnici ne boste žejni, skrbi KAVARNA PLAC CAFE. Če ste ljubitelji kofetkanja, potem si naročite njihovo res dobro kavo, ki stane med tednom le 0,90 EUR. Če boste poleg kave spili še malinovec ali Cedevito, pa boste za prvo kombinacijo plačali 2 EUR in za drugo 2,5 EUR. Kot je povedala Ines Pemič iz Plac cafeja, za skok v poletje priporočajo osvežilen Aperol spritz, pri katerem dodajo gratis čips.
Strasek_Large.jpeg

Sveži domači piščanci

13.06.2018
Kakšno meso vam ustreza – bolj mehko ali kompaktno? Če je bolj kompaktno, je to verjetno znak, da je domače pridelave. In takšno je meso piščancev s KMETIJE STRAŠEK iz Podturna v Podplatu. Preprosto zato, ker so njihovi piščanci vzrejeni v prijaznem okolju, v neokrnjeni naravi ter krmljeni z žiti, ki niso gensko spremenjena. Lastnik Peter Strašek skrbi, da imajo veliko naravne svetlobe in zraka ter da se mirne volje gibljejo po ogromnem prostoru.
Cimerman_Large.jpeg

Domače diši drugače

13.06.2018
Ali ste vedeli, da bučno olje znižuje slab holesterol in previsok krvni tlak? Pospešuje tudi rast las, lajša prebavne motnje in pomaga pri boljšem spancu. Kakovostno bučno olje, pa tudi domače salame, ocvirke, ocvirkov namaz s česnom in pražena bučna semena, ponuja KMETIJA CIMERMAN iz Markovcev.
D4S_4156.JPG

Uspešen skok v četrto sezono Odprte kuhne v Celju

09.04.2018
Celje so v soboto preplavile čudovite dišave najboljših kuharjev, ki so privabili na celjsko tržnico nepregledno množico prehranskih avanturistov. Otvoritev že četrte sezone Odprte kuhne v Celju je ob lepem vremenu in sproščenem druženje več kot uspela. Vseh okusov in prijetnih vonjav ne moremo prenesti, smo pa zato ujeli v fotografski objektih nekaj utrinkov.
jensterle_krave_na_pasi_Large.JPG

Spoznajte ekološke mesne izdelke iz same teletine

29.03.2018
Če ste ljubitelji mesa in bi si radi privoščili res kakovostno teletino, potem je pravi samo en naslov – Kmetija Jenšterle. Ekološka kmetija Jenšterle iz Šentjurja je družinska kmetija, ki se ukvarja z rejo govedi mesnih pasem. Živali vzrejajo na način, ki je prijazen tako živalim kot naravi - brez stresa, brez uporabe antibiotikov, hormonov in umetnih krmil. Njihovo govedo je večji del leta zunaj, na paši, krmijo pa ga samo s travo, ki jo spomladi in poleti pokosijo na travnikih ob vznožju kozjanskega hriba Rifnik, kjer se nahajajo.
Odprta_kuhna_7._10._17_Celje_web_107.jpg

Odprta kuhna se vrača v Celje 7. aprila 2018

29.03.2018
Nova sezona sobotnih druženj na Odprti kuhni se bo začela v soboto, 7. aprila. Zaradi slabe vremenske napovedi je Odprta kuhna s te soboto, 31. marca, prestavljena na naslednjo soboto, 7. aprila. Mestna tržnica Celje in Savinova ulica bosta tako spet zadišali po odličnih jedeh z vseh koncev sveta.
ribic_zlato_Large.jpg

Ribič Zlatko z Reke letos še z bogatejšo ponudbo

28.02.2018
Če se vam je zahotelo pravih divjih rib ali pa bi radi presenetili svoje prijatelje in sorodnike, potem vam ni treba do morja. Le do celjske tržnice do Zlatka skočite in pomagal vam bo, da boste svoje domače ali povabljence navdušili z izbiro vrhunskih rib. Še bolje, da ga prej pokličete in potrudil se bo, da bo za vas ulovil, kar mu boste naročili.
NAW-XMAS-2016-03_Large.jpg

Po naravno smrečico in mah na tržnico!

20.12.2017
Še nekaj dni nas loči do največjega družinskega praznika, do božiča. Če še niste nabavili smrečice ali jelke, je zdaj nastopil zadnji čas za to. Pri nas na celjski tržnici vam ponujajo naravne smrečice različnih velikosti Andrej iz Dramelj, Slavko z Grobelnega in Boris iz Zreč. Gotovo boste našli kaj za svoj dom.
IMG_9217_Large-1.jpg

Kuharski mojster Karim vsako soboto na celjski tržnici

24.11.2017
Kdo ne pozna vrhunskega kuharja Karima Merdjadija? Širni Sloveniji je postal znan kot sodnik v oddaji MasterChef, srečali pa ste ga lahko tudi na kateri izmed Odprtih kuhn v Celju. in sedaj nas je počastil s svojim obiskom v Celju - vsako soboto v novembru in decembru bo prisoten na Mestni tržnici Celje, kjer bo obiskovalcem ponujal dobrote pod svojo priznano blagovno znamko. Vabljeni! Morda vam prišepne kako posebno kuharsko skrivnosti😊
Odprta_kuhna_7._10._17_Celje_web_23.jpg

Foto utrinki z zadnje letošnje Odprte kuhne

09.10.2017
Čudovito vreme in izbrana hrana sta v soboto ponovno privabila na celjsko tržnico na tisoče obiskovalcev. Tokrat je bila izbira slovenskih in mednarodnih jedi, ki so jih pripravljali kuharski mojstri v živo, še bolj pestra in raznolika. Utrinke s tržnice sveže pripravljenih dobrot v Celju si lahko ogledate v fotogaleriji.
DSC01691_Large.jpg

V soboto, 7. oktobra, se vrača v Celje Odprta kuhna

05.10.2017
Še zadnjič v tej sezoni prihaja na celjsko tržnico ODPRTA KUHNA! Izvrstnim okusom in prijetni družbi se boste lahko predali od 10. do 20. ure. Pridite in izkoristite lepo jesensko soboto tudi za uživanje na svežem zraku!
20160825_123254_Large.jpg

Pri Založnikovih predelujejo meso na klasičen način

04.09.2017
Marjan Založnik že od leta 1990 odkupuje meso od lokalnih rejcev in ga na klasičen, star način predeluje v številne mesne dobrote. Njegova Mesarija Založnik s sedežem na Cesti v Laško v Celju je znana po pestri ponudbi poltrajnih in trajnih mesnih izdelkov ter svežem mesu, a še najbolj jo odlikuje tradicionalen način predelave s soljo, česnom ali poprom, brez raznih dodatkov.
Bozo_Gselman6_Large.jpg

Domači mesni izdelki Mesnine Fram

23.06.2017
Mesnica Fram je že od leta 2004 priljubljena točka na celjski tržnici med vsemi ljubitelji mesa in tradicionalnih mesnih izdelkov. Tradicijo predelave mesa so pri Gselmanovih začeli vzpostavljati že konec 80. let in ves ta čas do danes so s predanim delom, vztrajnostjo in kakovostjo poskrbeli, da se je njihov dober glas razširil daleč naokoli. Gselmanovi dobro vedo, kateri kmet ima najboljše govedo ali svinjino.
Janko_Rotovnik7_Large.JPG

Kmetija Brdnik - Ko omamno zadiši po domačem kruhu in pecivu

23.06.2017
Diši. Ob petkih in sobotah na tržnici še posebej lepo zadiši. Po domačem kruhu in domačem pecivu. Takrat je na obisku Janko Rotovnik z domačimi dobrotami Kmetije Brdnik.
Prodajno_mesto_s_prodajalcem_Large-1.JPG

Domača piščančja bedra po 3 evre za kg!

30.05.2017
Domači piščanec je sinonim za zdrav, okusen in kvaliteten obrok. Še posebej če je vzrejen v neokrnjeni naravi ter krmljen z žiti, ki niso gensko spremenjena. In takšni so piščanci Straškove kmetije iz Podturna pri Podplatu.
DSC01707.jpg

To soboto, 6. maja, prihaja v Celje Odprta kuhna!

03.05.2017
Po uspešni otvoritvi nove sezone bo v soboto, 6. maja, na Mestni tržnici v Celju potekala druga letošnja Odprta kuhna. Vabljeni na kulinarično druženje med 10. in 20. uro!
IMG_8591_Large.jpg

Domače klobase, bučno olje, najboljši kozji sir ...

03.05.2017
Pomladansko obogatena in prebujena Mestna tržnica Celje je prava rešitev za vse tiste, ki bi radi napolnili prazne želodce z domačimi izdelki sledljive pridelave.
DSC01783.jpg

1. Odprta kuhna letos v Celju odlično uspela

03.04.2017
Čudovito vreme in vrhunska kulinarična ponudba sta pritegnila na prvo letošnjo Odprto kuhno v Celju ogromno gurmanskih navdušencev. Mestna tržnica Celje bo v čudovitih vonjih in okusih spet zaživela 6. maja. Kako smo se imeli minulo soboto, pa si oglejte v foto galeriji!
butarica.jpg

Na tržnici že diši po veliki noči

03.04.2017
Velika noč je najstarejši krščanski praznik in priložnost, da za skupno mizo sede razširjena družina in se ob tradicionalnih jedeh poveseli prihoda toplejših dni. Da bi bila miza obložena z okusno domačo hrano, skrbijo branjevke in branjevci na naši tržnici, ki že nudijo hren, svinjske krače in regrat.
macehe1_Large.jpg

Pomladanska ponudba na celjski tržnici

01.03.2017
Počasi na vrata že trka pomlad in temu se prilagaja tudi ponudba izdelkov in pridelkov na naši tržnici. Našli boste že mačice, mačehe, zvončke, teloh in druge zgodnje znanilce pomladi.