V osnovi je celjska tržnica klasična tržnica, ki nudi prostor za prodajo izdelkov, vendar je tudi še marsikaj drugega. Poleg možnosti nakupa in prodaje izdelkov nudi tudi pester nabor različnih dogodkov in prireditev, od kulinaričnih, izobraževalnih do plesnih in zabavnih.
Odprta_kuhna_7._10._17_Celje_web_23.jpg

Foto utrinki z zadnje letošnje Odprte kuhne

09.10.2017
Čudovito vreme in izbrana hrana sta v soboto ponovno privabila na celjsko tržnico na tisoče obiskovalcev. Tokrat je bila izbira slovenskih in mednarodnih jedi, ki so jih pripravljali kuharski mojstri v živo, še bolj pestra in raznolika. Utrinke s tržnice sveže pripravljenih dobrot v Celju si lahko ogledate v fotogaleriji.
DSC01691_Large.jpg

V soboto, 7. oktobra, se vrača v Celje Odprta kuhna

05.10.2017
Še zadnjič v tej sezoni prihaja na celjsko tržnico ODPRTA KUHNA! Izvrstnim okusom in prijetni družbi se boste lahko predali od 10. do 20. ure. Pridite in izkoristite lepo jesensko soboto tudi za uživanje na svežem zraku!
20160825_123254_Large.jpg

Pri Založnikovih predelujejo meso na klasičen način

04.09.2017
Marjan Založnik že od leta 1990 odkupuje meso od lokalnih rejcev in ga na klasičen, star način predeluje v številne mesne dobrote. Njegova Mesarija Založnik s sedežem na Cesti v Laško v Celju je znana po pestri ponudbi poltrajnih in trajnih mesnih izdelkov ter svežem mesu, a še najbolj jo odlikuje tradicionalen način predelave s soljo, česnom ali poprom, brez raznih dodatkov.
Bozo_Gselman6_Large.jpg

Domači mesni izdelki Mesnine Fram

23.06.2017
Mesnica Fram je že od leta 2004 priljubljena točka na celjski tržnici med vsemi ljubitelji mesa in tradicionalnih mesnih izdelkov. Tradicijo predelave mesa so pri Gselmanovih začeli vzpostavljati že konec 80. let in ves ta čas do danes so s predanim delom, vztrajnostjo in kakovostjo poskrbeli, da se je njihov dober glas razširil daleč naokoli. Gselmanovi dobro vedo, kateri kmet ima najboljše govedo ali svinjino.
Janko_Rotovnik7_Large.JPG

Kmetija Brdnik - Ko omamno zadiši po domačem kruhu in pecivu

23.06.2017
Diši. Ob petkih in sobotah na tržnici še posebej lepo zadiši. Po domačem kruhu in domačem pecivu. Takrat je na obisku Janko Rotovnik z domačimi dobrotami Kmetije Brdnik.
Prodajno_mesto_s_prodajalcem_Large-1.JPG

Domača piščančja bedra po 3 evre za kg!

30.05.2017
Domači piščanec je sinonim za zdrav, okusen in kvaliteten obrok. Še posebej če je vzrejen v neokrnjeni naravi ter krmljen z žiti, ki niso gensko spremenjena. In takšni so piščanci Straškove kmetije iz Podturna pri Podplatu.
DSC01707.jpg

To soboto, 6. maja, prihaja v Celje Odprta kuhna!

03.05.2017
Po uspešni otvoritvi nove sezone bo v soboto, 6. maja, na Mestni tržnici v Celju potekala druga letošnja Odprta kuhna. Vabljeni na kulinarično druženje med 10. in 20. uro!
IMG_8591_Large.jpg

Domače klobase, bučno olje, najboljši kozji sir ...

03.05.2017
Pomladansko obogatena in prebujena Mestna tržnica Celje je prava rešitev za vse tiste, ki bi radi napolnili prazne želodce z domačimi izdelki sledljive pridelave.
DSC01783.jpg

1. Odprta kuhna letos v Celju odlično uspela

03.04.2017
Čudovito vreme in vrhunska kulinarična ponudba sta pritegnila na prvo letošnjo Odprto kuhno v Celju ogromno gurmanskih navdušencev. Mestna tržnica Celje bo v čudovitih vonjih in okusih spet zaživela 6. maja. Kako smo se imeli minulo soboto, pa si oglejte v foto galeriji!
butarica.jpg

Na tržnici že diši po veliki noči

03.04.2017
Velika noč je najstarejši krščanski praznik in priložnost, da za skupno mizo sede razširjena družina in se ob tradicionalnih jedeh poveseli prihoda toplejših dni. Da bi bila miza obložena z okusno domačo hrano, skrbijo branjevke in branjevci na naši tržnici, ki že nudijo hren, svinjske krače in regrat.
macehe1_Large.jpg

Pomladanska ponudba na celjski tržnici

01.03.2017
Počasi na vrata že trka pomlad in temu se prilagaja tudi ponudba izdelkov in pridelkov na naši tržnici. Našli boste že mačice, mačehe, zvončke, teloh in druge zgodnje znanilce pomladi.
050A6951_Large.jpg

Odprta kuhna se vrača v Celje 1. aprila

24.02.2017
S pomladjo se vrača na Mestno tržnico Celje tudi Odprta kuhna. Ob okusni hrani in pijači se bomo družili ob sobotah med 10. in 20. uro. Prva kuhna bo 1. aprila, za ostale pa si preberite napovednik terminov.
repa_zelje_in_krompir.jpg

Domača zelje in repa za zdravje

01.02.2017
V zimskem vremenu poskrbite za svoj imunski sistem. Sadje in zelenjava najbolj pomagata okrepiti naše zdravje, še posebej, če prihajata z domačih vrtov. Takih pridelkov na naši tržnici ne manjka!
sir_gorski_stari_Large.jpg

Gorski stari sir za prave gurmane

23.01.2017
Svež kravji sir je zdravo živilo, ki bi ga morali pogosteje uživati. Še posebej je priljubljen med ljudmi, ki pazijo na telesno težo. Tržnica Celje je bogatejša za sire, ki so starani tudi več let.
Prodaja_jelk.jpg

Prodaja božično-novoletnih jelk

15.12.2016
Obiščite nas in si oglejte našo pestro ponudbo prazničnih drevesc ter si zagotovite svojega pravočasno.
Prodajalec_rib.jpg

Ribe naravnost iz jadranskega morja

10.12.2016
Vse, kar plava na Jadranu, ''priplava'' ob petkih in sobotah tudi na celjsko tržnico, in sicer natančneje na stojnico gospoda Zlatka Haliloviča iz Rijeke.
havana_night.jpg

Havana night

30.08.2016
V petek smo se zabavali ob zvokih in ritmih Havana glasbe ter preživeli odličen večer v dobri družbi.
2._didakticna_sreda_na_trznici_23._3._2016_4_Large.jpg

2. didaktična sreda

25.03.2016
V sredo, 23. marca 2016 smo preživeli smo zelo prijetno dopoldne skupaj z nadebudnimi šolarji. Nekateri so prikazali, kaj počno za šolskimi zidovi, drugi pa so se veselili zaključnega natečaja Cinkarne Celje.