Knežja tržnica piva bo prva v seriji kulinaričnih dogodkov na tržnici


V soboto, 5. junija 2021, boste na svoj račun prišli ljubitelji craft piva in dobre hrane. Celje bo namreč v znamenju Knežje tržnice piva, ki bo potekala petič in drugič v širši obliki na celjski Mestni tržnici. Poleg ponudbe slovenskih craft pivovarn bo poskrbljeno tudi za glasbo in dobro počutje.

Knežja tržnica piva bo potekala na celjski Mestni tržnici to soboto med 15. in 22. uro in bo prva v nizu kulinaričnih dogodkov, ki jih načrtujemo letos, pod krovnim naslovom Celjski okusi na mestni tržnici:

5. 6. Celjski okusi na mestni tržnici (Tržnica piva)
18. 6. Celjski okusi na mestni tržnici (Urbani piknik)
2. 7. Celjski okusi na mestni tržnici
27. 8. Celjski okusi na mestni tržnici
4. 9. Celjski okusi na mestni tržnici
24. 9. Celjski okusi na mestni tržnici
11. 11. Celjski okusi na mestni tržnici (Martinovanje)
December: Celjski okusi na mestni tržnici (Tržnica penin)

Knežjo tržnico piva soorganiziramo Mestna tržnica Celje (Simbio, d.o.o.), Klub študentov občine Celje, MCC kavarna in Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. Namen dogodka je spoznavanje slovenskih craft pivovarjev in okusov piva. Svoje pivo bodo predstavile lokalne pivovarne Protagonist, Green gold brewing, Clef, Skubeer, Fabrika piva in novogoriška Reservoir Dogs.
Za polne želodce bodo poskrbeli ljubitelji žara, burgerjev in pic iz D'burger, Čili zmaj in vseslovensko znani Stari pisker. Najboljše vaflje v mestu bo pripravil Vafl.
Za dobro vzdušje in glasbo bosta skrbela didžeja Mare in Timo.

Zgodba Knežje tržnice piva se je začela pred petimi leti v atriju Celjskega mladinskega centra, ki pa je kmalu postal premajhen za vse ljubitelje craft piva iz Celja in širše okolice. Leta 2018 je Knežja tržnica piva, takrat še pod imenom Knežji festival piva, dobila novo lokacijo na Glavnem trgu, lani pa je bilo dogajanje prestavljeno na Mestno tržnico Celje in se poimenovalo Knežja tržnica piva. Velika prednost celjske tržnice je, da dogodek še vedno poteka na prostem, a vseeno pod streho, kar je glede na muhasto vreme zelo dobrodošlo.

Kljub bolj sproščenim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa vse obiskovalce pozivamo k upoštevanju pravil in smernic. Na dogodku se držite varnostnih ukrepov in navodil, ki bodo na vidnih mestih.

w-video