Srce mesta

Tržnica je prostor, ki mu mnogi pravijo srce mesta. Jutranji vrvež, nakupovalni direndaj, glasno govorjenje, topel nasmeh in vonj po pristnosti. To je neprecenljiva vrednost tržnic. In v časih, ko se vsebolj poudarja pomen lokalne pridelave in doma pridelane hrane, je delovanje tržnic, kot je celjska s svojim preprostim načinom prodaje, toliko bolj ključnega pomena. 

Tradicija in družabnost

Tržna dejavnost ima v Celju bogato zgodovino, ki se je skozi stoletja le počasi spreminjala, saj je bila njena osnovna dejavnost preskrba prebivalstva z živili in drugimi za življenje potrebnimi izdelki. Celjska tržnica nudi idealen prostor za srečevanje ljudi, za prenos vsakovrstnih informacij in predstavlja pomembno središče družabnega življenja v Celju.

Sodoben izgled

Objekt tržnice je zasnovan kot odprt in pokrit mestni trg, ki je neločljivo vezan na sosednje ulice. Zasnovan je kot velika jeklena streha, ki pokriva tako zaprte kot tudi odprte stojnice, namenjene branjevkam. Streha je razdeljena na več manjših strešnih površin, ki so višinsko zamaknjene tako, da skoznje prodira sončna svetloba. Z izgradnjo tržnice je mesto pridobilo novo odprto javno površino.

Obiščite nas

NOVEMBER–FEBRUAR:

Ponedeljek–petek: 7.00 do 16.00
Sobota: 7.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

MAREC–OKTOBER:

Ponedeljek–petek: 6.00 do 16.00
Sobota: 6.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

 

Aktualno

Druga Odprta kuhna to soboto v Celju

16.05.2019
Za soboto, 18. maja, smo pregnali vse oblake, tako da vabljeni v našo družbo na drugo letošnjo Odprto kuhno v Celju. Druženje in vrhunska kulinarika se bosta pri naši tržnici odvijala med 10. in 20. uro. Vabljeni!

Sobote na tržnici tudi za lačne

26.04.2019
Ob sobotah dopoldne boste na naši tržnici prišli na svoj račun tudi vsi, ki bi radi dali kaj v usta, še preden bo kosilo. Sveže pripravljene pečenice, skutine štruklje in ajdove krape vam bodo pripravili kuharji iz gostilne Pri kozolcu, čevapčiče pa Mesnine Fram. Torej, ko boste napolnili svojo košaro z domačimi dobrotami, preverite, kaj vam prodajajo ponudniki, že na tržnici.

To soboto otvoritev 5. sezone Odprte kuhne v Celju

27.03.2019
V soboto, 30. marca, bomo otvorili peto sezono kulinaričnih sobot, ki na celjsko tržnico tradicionalno privabljajo številne gurmane iz knežjega mesta in okolice. Med 10. in 20. uro se boste lahko prepustili mamljivim vonjem s stojnic na Mestni tržnici Celje ter Savinovi ulici, s katerih vas bodo vabile tradicionalne slovenske dobrote, mednarodne uspešnice, zvezde poulične hrane ter mnoge osvežilne pijače.

Želite najeti prodajni prostor?

Dovoljenje za prodajo ali sklenitev pogodbe o najemu oz. rezervaciji prodajnega prostora lahko kmetovalci, trgovci, gostinci in drugi posamezniki pridobite od upravljalca tržnice.

Izpolniti morate Vlogo za prodajno mesto.

Kontaktirajte nas