Srce mesta

Tržnica je prostor, ki mu mnogi pravijo srce mesta. Jutranji vrvež, nakupovalni direndaj, glasno govorjenje, topel nasmeh in vonj po pristnosti. To je neprecenljiva vrednost tržnic. In v časih, ko se vsebolj poudarja pomen lokalne pridelave in doma pridelane hrane, je delovanje tržnic, kot je celjska s svojim preprostim načinom prodaje, toliko bolj ključnega pomena. 

Tradicija in družabnost

Tržna dejavnost ima v Celju bogato zgodovino, ki se je skozi stoletja le počasi spreminjala, saj je bila njena osnovna dejavnost preskrba prebivalstva z živili in drugimi za življenje potrebnimi izdelki. Celjska tržnica nudi idealen prostor za srečevanje ljudi, za prenos vsakovrstnih informacij in predstavlja pomembno središče družabnega življenja v Celju.

Sodoben izgled

Objekt tržnice je zasnovan kot odprt in pokrit mestni trg, ki je neločljivo vezan na sosednje ulice. Zasnovan je kot velika jeklena streha, ki pokriva tako zaprte kot tudi odprte stojnice, namenjene branjevkam. Streha je razdeljena na več manjših strešnih površin, ki so višinsko zamaknjene tako, da skoznje prodira sončna svetloba. Z izgradnjo tržnice je mesto pridobilo novo odprto javno površino.

Obiščite nas

NOVEMBER–FEBRUAR:

Ponedeljek–petek: 7.00 do 16.00
Sobota: 7.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

MAREC–OKTOBER:

Ponedeljek–petek: 6.00 do 16.00
Sobota: 6.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

 

Aktualno

7. Knežja tržnica piva

20.05.2024
Mestna tržnica Celje vas vabi na nepozabno doživetje. V soboto, 8. junija, od 15. ure dalje razširjamo ponudbo in odpiramo 7. Knežjo tržnico piva. Ta dogodek je prava priložnost za vse ljubitelje piva, saj boste lahko uživali v več kot 20 različnih pivih.

Knežja tržnica penin v soboto, 17. decembra

02.12.2022
Ljubitelji penin boste na svoj račun prišli ponovno v soboto, 17. decembra, ko bomo na naši tržnici gostili Knežjo tržnico penin. Poleg ponudbe slovenskih penin bo poskrbljeno tudi za glasbo in dobro počutje. Vabljeni na Knežjo tržnico penin, v soboto, 17. decembra, na Mestno tržnico Celje med 16. in 22. uro.

Gasilska fešta med 18. in 24. julijem 2022

11.07.2022
Doživite gasilsko olimpijado ob najboljši pijači in jedači! Kje? Na novem trgu pri celjski tržnici bodo za pravo gasilsko fešto v času olimpijskega ognja poskrbeli: Stari pisker, Oštirka, MCC kavarna, VAFL in DJ. Vsak dan med 18. in 24. julijem od 10. do 24. ure. Za slovenske gasilce navija tudi Mestna tržnica Celje.

Želite najeti prodajni prostor?

Dovoljenje za prodajo ali sklenitev pogodbe o najemu oz. rezervaciji prodajnega prostora lahko kmetovalci, trgovci, gostinci in drugi posamezniki pridobite od upravljalca tržnice.

Izpolniti morate Vlogo za prodajno mesto.

Kontaktirajte nas