Srce mesta

Tržnica je prostor, ki mu mnogi pravijo srce mesta. Jutranji vrvež, nakupovalni direndaj, glasno govorjenje, topel nasmeh in vonj po pristnosti. To je neprecenljiva vrednost tržnic. In v časih, ko se vsebolj poudarja pomen lokalne pridelave in doma pridelane hrane, je delovanje tržnic, kot je celjska s svojim preprostim načinom prodaje, toliko bolj ključnega pomena. 

Tradicija in družabnost

Tržna dejavnost ima v Celju bogato zgodovino, ki se je skozi stoletja le počasi spreminjala, saj je bila njena osnovna dejavnost preskrba prebivalstva z živili in drugimi za življenje potrebnimi izdelki. Celjska tržnica nudi idealen prostor za srečevanje ljudi, za prenos vsakovrstnih informacij in predstavlja pomembno središče družabnega življenja v Celju.

Sodoben izgled

Objekt tržnice je zasnovan kot odprt in pokrit mestni trg, ki je neločljivo vezan na sosednje ulice. Zasnovan je kot velika jeklena streha, ki pokriva tako zaprte kot tudi odprte stojnice, namenjene branjevkam. Streha je razdeljena na več manjših strešnih površin, ki so višinsko zamaknjene tako, da skoznje prodira sončna svetloba. Z izgradnjo tržnice je mesto pridobilo novo odprto javno površino.

Obiščite nas

NOVEMBER–FEBRUAR:

Ponedeljek–petek: 7.00 do 16.00
Sobota: 7.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

MAREC–OKTOBER:

Ponedeljek–petek: 6.00 do 16.00
Sobota: 6.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

 

Aktualno

V CELJU ŽE DRUGI URBANI PIKNIK

28.06.2021
Lepi sončni dnevi so kot nalašč za preživljanje časa s prijatelji zunaj, na prostem. Za sproščen vstop v vikend bomo tudi tokrat poskrbeli v prijetni senci na Mestni tržnici Celje ta petek, 2. julija. Že drugi dogodek Okusimo Celje – Urbani piknik se bo začel ob 17. uri in zaključil ob 23. uri.

V CELJU NOV KULINARIČNI DOGODEK OKUSIMO CELJE - URBANI PIKNIK

14.06.2021
V Celju bo v petek, 18. junija 2021, na Mestni tržnici premierni dogodek Okusimo Celje - Urbani piknik. V Celje prinaša druženje, kulinariko, degustacije in kulturo.

Knežja tržnica piva bo prva v seriji kulinaričnih dogodkov na tržnici

02.06.2021
V soboto, 5. junija 2021, boste na svoj račun prišli ljubitelji craft piva in dobre hrane. Celje bo namreč v znamenju Knežje tržnice piva, ki bo potekala petič in drugič v širši obliki na celjski Mestni tržnici. Poleg ponudbe slovenskih craft pivovarn bo poskrbljeno tudi za glasbo in dobro počutje.

Želite najeti prodajni prostor?

Dovoljenje za prodajo ali sklenitev pogodbe o najemu oz. rezervaciji prodajnega prostora lahko kmetovalci, trgovci, gostinci in drugi posamezniki pridobite od upravljalca tržnice.

Izpolniti morate Vlogo za prodajno mesto.

Kontaktirajte nas