Srce mesta

Tržnica je prostor, ki mu mnogi pravijo srce mesta. Jutranji vrvež, nakupovalni direndaj, glasno govorjenje, topel nasmeh in vonj po pristnosti. To je neprecenljiva vrednost tržnic. In v časih, ko se vsebolj poudarja pomen lokalne pridelave in doma pridelane hrane, je delovanje tržnic, kot je celjska s svojim preprostim načinom prodaje, toliko bolj ključnega pomena. 

Tradicija in družabnost

Tržna dejavnost ima v Celju bogato zgodovino, ki se je skozi stoletja le počasi spreminjala, saj je bila njena osnovna dejavnost preskrba prebivalstva z živili in drugimi za življenje potrebnimi izdelki. Celjska tržnica nudi idealen prostor za srečevanje ljudi, za prenos vsakovrstnih informacij in predstavlja pomembno središče družabnega življenja v Celju.

Sodoben izgled

Objekt tržnice je zasnovan kot odprt in pokrit mestni trg, ki je neločljivo vezan na sosednje ulice. Zasnovan je kot velika jeklena streha, ki pokriva tako zaprte kot tudi odprte stojnice, namenjene branjevkam. Streha je razdeljena na več manjših strešnih površin, ki so višinsko zamaknjene tako, da skoznje prodira sončna svetloba. Z izgradnjo tržnice je mesto pridobilo novo odprto javno površino.

Obiščite nas

NOVEMBER–FEBRUAR:

Ponedeljek–petek: 7.00 do 16.00
Sobota: 7.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

MAREC–OKTOBER:

Ponedeljek–petek: 6.00 do 16.00
Sobota: 6.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

 

Aktualno

Kmetje in pridelovalci hrane, vabljeni!

27.03.2020
Kmetje, vabljeni, da ponudite svoje pridelke, cenjeni kupci pa vabljeni k nakupu sveže, zdrave in kakovostne hrane domačega izvora! Mestna tržnica je odprta, prodajajo pa se samo kmetijski pridelki ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov za preprečitev okužbe.

Tržnica bo do nadaljnjega odprta

13.03.2020
Mestna tržnica Celje bo do nadaljnjega odprta po nespremenjenem delovnem času. V luči najnovejših razmer glede koronavirusa menimo, da je nakup na tržnici v primerjavi s trgovinami bolj varen, saj gre za odprt prostor, na katerem se odvija zmerno trgovanje in je možnost širitve virusa manjša kot v primerjavi z zaprtimi trgovinami.

Tržnica v soboto, 8. februarja, odprta kljub prazniku

04.02.2020
Z veseljem vam sporočamo, da bomo odprti tudi v soboto, 8. februarja, kljub prazniku. Se vidimo med 7.00 in 13.00!

Želite najeti prodajni prostor?

Dovoljenje za prodajo ali sklenitev pogodbe o najemu oz. rezervaciji prodajnega prostora lahko kmetovalci, trgovci, gostinci in drugi posamezniki pridobite od upravljalca tržnice.

Izpolniti morate Vlogo za prodajno mesto.

Kontaktirajte nas