Srce mesta

Tržnica je prostor, ki mu mnogi pravijo srce mesta. Jutranji vrvež, nakupovalni direndaj, glasno govorjenje, topel nasmeh in vonj po pristnosti. To je neprecenljiva vrednost tržnic. In v časih, ko se vsebolj poudarja pomen lokalne pridelave in doma pridelane hrane, je delovanje tržnic, kot je celjska s svojim preprostim načinom prodaje, toliko bolj ključnega pomena. 

Tradicija in družabnost

Tržna dejavnost ima v Celju bogato zgodovino, ki se je skozi stoletja le počasi spreminjala, saj je bila njena osnovna dejavnost preskrba prebivalstva z živili in drugimi za življenje potrebnimi izdelki. Celjska tržnica nudi idealen prostor za srečevanje ljudi, za prenos vsakovrstnih informacij in predstavlja pomembno središče družabnega življenja v Celju.

Sodoben izgled

Objekt tržnice je zasnovan kot odprt in pokrit mestni trg, ki je neločljivo vezan na sosednje ulice. Zasnovan je kot velika jeklena streha, ki pokriva tako zaprte kot tudi odprte stojnice, namenjene branjevkam. Streha je razdeljena na več manjših strešnih površin, ki so višinsko zamaknjene tako, da skoznje prodira sončna svetloba. Z izgradnjo tržnice je mesto pridobilo novo odprto javno površino.

Obiščite nas

NOVEMBER–FEBRUAR:

Ponedeljek–petek: 7.00 do 16.00
Sobota: 7.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

MAREC–OKTOBER:

Ponedeljek–petek: 6.00 do 16.00
Sobota: 6.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

 

Aktualno

Nov_lokal_trznica_2_Large.jpg

Kotiček za očitek in klepet

13.06.2018
Da med nakupi na naši tržnici ne boste žejni, skrbi KAVARNA PLAC CAFE. Če ste ljubitelji kofetkanja, potem si naročite njihovo res dobro kavo, ki stane med tednom le 0,90 EUR. Če boste poleg kave spili še malinovec ali Cedevito, pa boste za prvo kombinacijo plačali 2 EUR in za drugo 2,5 EUR. Kot je povedala Ines Pemič iz Plac cafeja, za skok v poletje priporočajo osvežilen Aperol spritz, pri katerem dodajo gratis čips.
Strasek_Large.jpeg

Sveži domači piščanci

13.06.2018
Kakšno meso vam ustreza – bolj mehko ali kompaktno? Če je bolj kompaktno, je to verjetno znak, da je domače pridelave. In takšno je meso piščancev s KMETIJE STRAŠEK iz Podturna v Podplatu. Preprosto zato, ker so njihovi piščanci vzrejeni v prijaznem okolju, v neokrnjeni naravi ter krmljeni z žiti, ki niso gensko spremenjena. Lastnik Peter Strašek skrbi, da imajo veliko naravne svetlobe in zraka ter da se mirne volje gibljejo po ogromnem prostoru.
Cimerman_Large.jpeg

Domače diši drugače

13.06.2018
Ali ste vedeli, da bučno olje znižuje slab holesterol in previsok krvni tlak? Pospešuje tudi rast las, lajša prebavne motnje in pomaga pri boljšem spancu. Kakovostno bučno olje, pa tudi domače salame, ocvirke, ocvirkov namaz s česnom in pražena bučna semena, ponuja KMETIJA CIMERMAN iz Markovcev.

Želite najeti prodajni prostor?

Dovoljenje za prodajo ali sklenitev pogodbe o najemu oz. rezervaciji prodajnega prostora lahko kmetovalci, trgovci, gostinci in drugi posamezniki pridobite od upravljalca tržnice.

Izpolniti morate Vlogo za prodajno mesto.

Kontaktirajte nas