Srce mesta

Tržnica je prostor, ki mu mnogi pravijo srce mesta. Jutranji vrvež, nakupovalni direndaj, glasno govorjenje, topel nasmeh in vonj po pristnosti. To je neprecenljiva vrednost tržnic. In v časih, ko se vsebolj poudarja pomen lokalne pridelave in doma pridelane hrane, je delovanje tržnic, kot je celjska s svojim preprostim načinom prodaje, toliko bolj ključnega pomena. 

Tradicija in družabnost

Tržna dejavnost ima v Celju bogato zgodovino, ki se je skozi stoletja le počasi spreminjala, saj je bila njena osnovna dejavnost preskrba prebivalstva z živili in drugimi za življenje potrebnimi izdelki. Celjska tržnica nudi idealen prostor za srečevanje ljudi, za prenos vsakovrstnih informacij in predstavlja pomembno središče družabnega življenja v Celju.

Sodoben izgled

Objekt tržnice je zasnovan kot odprt in pokrit mestni trg, ki je neločljivo vezan na sosednje ulice. Zasnovan je kot velika jeklena streha, ki pokriva tako zaprte kot tudi odprte stojnice, namenjene branjevkam. Streha je razdeljena na več manjših strešnih površin, ki so višinsko zamaknjene tako, da skoznje prodira sončna svetloba. Z izgradnjo tržnice je mesto pridobilo novo odprto javno površino.

Obiščite nas

NOVEMBER–FEBRUAR:

Ponedeljek–petek: 7.00 do 16.00
Sobota: 7.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

MAREC–OKTOBER:

Ponedeljek–petek: 6.00 do 16.00
Sobota: 6.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

 

Aktualno

macehe1_Large.jpg

Pomladanska ponudba na celjski tržnici

01.03.2017
Počasi na vrata že trka pomlad in temu se prilagaja tudi ponudba izdelkov in pridelkov na naši tržnici. Našli boste že mačice, mačehe, zvončke, teloh in druge zgodnje znanilce pomladi.
050A6951_Large.jpg

Odprta kuhna se vrača v Celje 1. aprila

24.02.2017
S pomladjo se vrača na Mestno tržnico Celje tudi Odprta kuhna. Ob okusni hrani in pijači se bomo družili ob sobotah med 10. in 20. uro. Prva kuhna bo 1. aprila, za ostale pa si preberite napovednik terminov.
repa_zelje_in_krompir.jpg

Domača zelje in repa za zdravje

01.02.2017
V zimskem vremenu poskrbite za svoj imunski sistem. Sadje in zelenjava najbolj pomagata okrepiti naše zdravje, še posebej, če prihajata z domačih vrtov. Takih pridelkov na naši tržnici ne manjka!

Želite najeti prodajni prostor?

Dovoljenje za prodajo ali sklenitev pogodbe o najemu oz. rezervaciji prodajnega prostora lahko kmetovalci, trgovci, gostinci in drugi posamezniki pridobite od upravljalca tržnice.

Izpolniti morate Vlogo za prodajno mesto.

Kontaktirajte nas