Srce mesta

Tržnica je prostor, ki mu mnogi pravijo srce mesta. Jutranji vrvež, nakupovalni direndaj, glasno govorjenje, topel nasmeh in vonj po pristnosti. To je neprecenljiva vrednost tržnic. In v časih, ko se vsebolj poudarja pomen lokalne pridelave in doma pridelane hrane, je delovanje tržnic, kot je celjska s svojim preprostim načinom prodaje, toliko bolj ključnega pomena. 

Tradicija in družabnost

Tržna dejavnost ima v Celju bogato zgodovino, ki se je skozi stoletja le počasi spreminjala, saj je bila njena osnovna dejavnost preskrba prebivalstva z živili in drugimi za življenje potrebnimi izdelki. Celjska tržnica nudi idealen prostor za srečevanje ljudi, za prenos vsakovrstnih informacij in predstavlja pomembno središče družabnega življenja v Celju.

Sodoben izgled

Objekt tržnice je zasnovan kot odprt in pokrit mestni trg, ki je neločljivo vezan na sosednje ulice. Zasnovan je kot velika jeklena streha, ki pokriva tako zaprte kot tudi odprte stojnice, namenjene branjevkam. Streha je razdeljena na več manjših strešnih površin, ki so višinsko zamaknjene tako, da skoznje prodira sončna svetloba. Z izgradnjo tržnice je mesto pridobilo novo odprto javno površino.

Obiščite nas

NOVEMBER–FEBRUAR:

Ponedeljek–petek: 7.00 do 16.00
Sobota: 7.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

MAREC–OKTOBER:

Ponedeljek–petek: 6.00 do 16.00
Sobota: 6.00 do 13.00
Nedelja 7.00 do 11.00 

 

Aktualno

Odprta_kuhna_7._10._17_Celje_web_94.jpg

Termini Odprte kuhne v Celju v letu 2019

04.02.2019
S toplejšimi dnevi se v Celje vrača tudi kulinarična karavana Odprta kuhna. Da si boste lahko pravočasno rezervirali sončne sobote za odkrivanje novih okusov, objavljamo letošnje termine Odprte kuhne na celjski tržnici.
PEHTA_foto_1_GLAVNA_Large.jpg

Novo na tržnici: PEHTA TEHTA

20.11.2018
Pehta tehta je nova prodajalna na celjski tržnici, ki ponuja lokalne dobrote: domače piškote, sveže praženo kavo in nepozabne čaje. Drugačnost izkazuje s steklenimi dozami, kjer so shranjene dobrine v razsutem stanju (refuza).
struklji_ajdovi_krapi_Large.jpeg

Tudi vam teknejo štruklji?

19.11.2018
Štruklji so ena najbolj značilnih in razširjenih jedi v Sloveniji. Posebnost skutinih štrukljev gostilne Pri kozolcu pa je v tem, da je njihova pridelava v celoti skladna z veljavnimi prepisi za ekološko kmetovanje, kar potrjujejo s certifikatom BIO.

Želite najeti prodajni prostor?

Dovoljenje za prodajo ali sklenitev pogodbe o najemu oz. rezervaciji prodajnega prostora lahko kmetovalci, trgovci, gostinci in drugi posamezniki pridobite od upravljalca tržnice.

Izpolniti morate Vlogo za prodajno mesto.

Kontaktirajte nas