Na ekološko usmerjeni kmetiji Brdnik na Otiškem vrhu v občini Dravograd dobro vedo, kakšna je pot od žitnega zrna do svežega hlebca kruha. Peka kruha je prisotna že od nekaj, leta 2004 pa so jo registrirali kot dopolnilno dejavnost na kmetiji - peka kruha, peciva in potic. Redijo tudi krave dojilje, nekaj prašičev in kokoši, po dvorišču pa se sprehaja tudi kakšna goska in račka.
Njihova ponudba obsega 10 vrst kruha, orehovo potico, razne vrste keksov in več vrst domačih rezancev (jušni, široki, pirini …), pečejo tudi drobno pecivo, kot so buhteljni, orehovi rogljički, makovke …
Registrirano imajo tudi predelavo sadja in ponujajo odličen domač pasteriziran sok, mošt in domač jabolčni kis.
Vsako leto sodelujejo na ocenjevanju dobrot slovenskih kmetij na Ptuju, kjer posegajo po najvišjih zlatih in srebrnih priznanjih.
• petek in sobota: 7.00ꟷ13.00